Webhotell på norsk

Ved å ha server i Norge og hos oss:

  • Sparer minst 30ms (sammenlignet med f.eks. Tyskland) hver gang noe på nettsiden din lastes. Hver for seg ikke noe du merker utrolig godt i nettleseren, men samlet må alle dataene dine reise til Tyskland. Vi snakker om 1000 mil i eksempelet Tyskland – Norge.

  • Stabil linje – når signalet skal gå de 1000 milene – frem og tilbake – så vil signalene rutes ulike veier. Noen kunder vil få den gode ruten, andre den trege. Alt vil komme an på hvor mange kunder langs veien som er «på». I Norge behøver du knapt å tenke på dette – utenfor landet noe helt annet.

  • Vi har garantert 1ms til knutepunktet for Internett i Norge – dette sikrer den beste hastigheten du kan få, sammen med at vi har 2 x 1 Gbps på hver server. De fleste steder ellers makser ut på 0,1 (!) Gbps ved at servere står i 100 Mbps-porter

  • Ingen kryssing av grensebrannmurer – flere og flere land gjør som Sverige og innfører en brannmur for all trafikk. Dette senker hastigheten ved hver grense, i tillegg til at hvert land har rett til å inspisere trafikken. Her har man vel sett at noen lands myndigheter har mindre respekt for folk utenfor sitt eget land.

  • Personvern – mange bedrifter tør ikke la sine data ligge i utlandet. Lagrer du informasjon om norske brukere, så har du strenge krav å forholde deg til. Vi har ansatte i staben som selv har vært kunde i utlandet og offer for at backupen ikke kjørte når webhotellet gikk ned – ikke gå i samme tabbe.

  • Færre kunder per server – Ved at prisene våre er litt høyere enn utlandet, så kan vi ha færre kunder per server. Ikke gir det bare bedre hastighet, det gir også stabilitet i forhold til belastning av CPU. For at man skal klare pris på 1-10 kr i måneden, så må man ha flere tusen kunder per server.

  • Support på norsk – og noen å klage til når noe går galt.

  • En leverandør som har vært her siden 1998 – vi har sett mange billig-webhoteller komme og gå i Norge. Særlig rundt finanskrisen var det mange med webhotell til noen få kroner. De fleste forsvant – vi besto.