04 august
SSD-disker

SSD-disk er en ny type harddisk som har blitt stadig mer populært de senere år. SSD-teknologien ligner på den som du har i kameraet ditt og oftere og ofter i bærbare PC’r. Disker som er basert på SSD har ingen roterende deler og er derfor mindre utsatt for slitasje og uhell.

Den største fordelen er derimot hvor raske de er. De er faktisk minst 10 ganger raskere enn tradisjonelle roterende disker (SATA/SAS).

Så hvorfor er vi en av få leverandører som leverer webhotell på SSD? Svaret på det er først og fremst prisen – kostnaden av SSD disker er gjerne 10 ganger dyrere (når man skal ha SSD-disker som er beregnet for datasenter/raid-drift/kritisk-drift). I tillegg sitter de største leverandørene inne med sine gamle disker og gamle maskiner som kanskje ikke takler disse mindre diskene.

Ved standariserte test hvor vi kjører PHP filer og måler tiden det bruker, så ser vi som regel minst en dobling i hvor fort PHP jobber. Så hvis nettsiden din bruker 4 sekund i dag, så vil den bruke 2 sekund hos oss på SSD-webhotell.

Men, det er et stort men.. Hastigheten ut på Internett betyr vel så mye, for her kan forsinkelsen bli betydelig. Derfor må man velge gode leverandører av linjer og infrastruktur i tillegg. Derfor er ikke et SSD-webhotell alltid bare et SSD-webhotell. Videre kan ikke all verdens disker dekke over dårlig koding – velg derfor ditt publiseringssystem med omhu og aktiver så få plugins/moduler/options som mulig.